У једном од најпрометнијих делова насеља Жарково, у Трговачкој улици, од Водоводске до Илије Ђуричића, почели су радови на уклањању старог коловоза. Тиме је започета комплетна реконструкција улице у дужини од 800 м.

Почетак радова обишли су данас председница Скупштине Лидија Јовановић и члан Већа Чедомир Совтић.

“Водећи рачуна о потребама и захтевима наших суграђана, иницирали смо уређење овог дела Трговачке улице, јер је веома фреквентан и уједно прилаз стамбеним зградама и трговинама. Предлози наших суграђана су нам изузетно важни и трудимо се да их, у складу са могућностима, спроведемо у дело”, рекла је приликом обиласка радова председница Скупштине Лидија Јовановић.

Према речима члана Већа Чедомира Совтића, вредност радова на овој саобраћајници је 15 милиона динара, а реконструкцијом ће бити обухваћена замена старог и постављање новог коловоза, замена дотрајалих шахтова и сливника, као и местимична поправка ивичњака, где је то потребно.

“Поред радова у Трговачкој, тренутно се изводе радови на изградњи Пионирске и одвојка Космајске улице у Остружници”, рекао је члан Већа Чедомир Совтић и најавио да ће ускоро кренути и уређење Улице солунских бораца.