Одавањем поште и полагањем венаца на спомен плочу поручницима Милану Спасићу и Сергеју Машери, у улици на Јулином брду која носи њихово име, Градска општина Чукарица и представници Речне флотиле Војске Србије обележили су данас осам деценија од херојске погибије морнаричких официра Краљевине Југославије.

Делегацију Градске општине Чукарица предводили су председник општине Срђан Коларић и председница Скупштине Лидија Јовановић, а венце су положиле и делегације Речне флотиле и општинске организације СУБНОР.

Пре тачно 80 година, 17. априла 1941. поручници Војске Краљевине Југославије Спасић и Машера, показали су изузетно херојство и љубав према отаџбини, оставши на свом броду до последњег тренутка, не желећи да га предају непријатељу. И после пуних осам деценија, не бледи сећање на војничку част, пожртвовање и патриотизам двају поручника, која генерацијама задивљује и остаје за памћење.

Улица која ноци име храбрих поручника налази се на општини Чукарица, која се, заједно са Речном флотилом Војске Србије, са поносом сећа и млађе генерације подсећа на изузетан чин храбрости. О Милану Спасићу и Сергеју Машери, као и о њиховој часној погибији, говорио је овом приликом адмирал у пензији Бошко Антић.