У среду, 9. јуна, са почетком у 11.45 часова у Галерији '73 на Бановом брду (Пожешка 83а) биће одржана хуманитарна аукција предмета које су донирале наша прослављена кошаркашица и селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић и амбасадорке Института за женски спорт.

На аукцији ће бити понуђене слике наше прослављене кошаркашице Дајане Бутулије, као и предмети оснивача Института за женски спорт Марине Маљковић и амбасадорки, а прикипљени новац биће намењен за Клинички центар Србије, Унивезитетску дечју клинику Тиршова, Институт за ментално здравље, Институт за здравствену заштиту мајке и детета, Одељење за испитивање и лечење болести новорођенчета и Основну школу „Антон Скала“.

Претходно ће у 11.00 часова у Спортском центру Жарково (Проте Милорада Павловића 54) бити одржан јавни час на којем ће своје спортске вештине презентовати полазнице програма Института за женски спорт са свих локација у Београду, заједно са амбасадоркама Соњом Васић, Зораном Аруновић и Милицом Мандић.

Догађају ће присуствовати министар омладине и спорта Вања Удовичић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић.