Прва група чукаричких основаца, који су се пријавили за учешће на „Летњем спортско-образовном кампу - Чукарица 2021.“ са осмесима на лицима и узбуђењем, окупила се на Ади Циганлији, упознајући  нове другаре и аниматоре који ће бити уз њих током наредних пет дана дружења.

Општина Чукарицак, већ други пут, организује  бесплатни летњи камп, са жељом да омогући  чукаричким основцима да део распуста  проведу у природи, уз бројне креативне, спортске и едукативне активности. Сваке недеље, по једна група основаца од 10 до 13 година, који су се претходно пријавили за учешће, боравиће у целодневном кампу на Ади, уз бригу тима професионалних аниматора „Мог супер распуста“.

Јутро ће, као и данас, започети,  упознајући се са веслањем и то у Драгон боат чамцима, што већина до сада није имала прилику да искуси. Нестрпљење и узбуђење, већ по уласку у чамце , опремање прслуцима и веслима, заменила је радост и одушевљење, али уз апсолутну пажњу и посвећеност инструкцијама искусних тренера веслања.

 У кампу их је дочекала  Мирјана Томашевић из Канцеларије за младе општине Чукарица и представници општине, који ће бити део тима овогодишњег Летњег кампа на Ади. Поздравивши малишане, Мирјана Томашевић је рекла да јој је драго да је општина поново у прилици да организује летњи камп, и да се потрудила да им ове године буде још лепше и садржајније, те да је сигурна да ће током боравка деца уживати дружећи се и учећи нешто ново.

Свакога дана од 08.30 до 18.30 основци ће имати дан испуњен  бројним активностима, од веслања, преко атлетике, мачевања, бабл фудбала и голфа, стрељаштва, преко плеса, до орјентиринга, постављања шатора и учења техника преживљавања у природи. А током целодневног боравка биће им обезбеђени  оброци и све што је неопходно за безбедан боравак у природи.