Шта другарство значи мени, назив је радионице која се протеклог викенда организовала у Галерији `73 на Бановом брду. Ове радионице су  организоване  у сусрет Манифестацији Дани европске баштине која почиње 23 септембра.

Манифестација је значајна за Културну установу Галерија, јер се више од једне деценије организује у овом храму културе на Чукарици.

Малишани су протеклог викенда израђивали предмете од глине, материјала који је  део културног наслеђа Србије. Вредне ручице малих креативаца обликовале су предмете у облику шерпи, котлића, шољица.

 Служили су се глином и учили о том материјалу и времену када се користила за израду покућства. Током радионице уприличен је интерактивни разговор са малишанима који су кроз међусобни дијалог размењивали стечена знања.Радионицу је водила члан тима Галерије 73  госпођа Тијана Вучетић.

 Подсећамо све заинтересоване  да се радионице  организују сваке суботе у Галерији `73, бесплатне су за све малишане и наредне .

 Целокупан програм радионица посвећене културном наслеђу је организован уз подршку “Друштва за активни развој” и Градске општине Чукарица.

Програм радионица за малишане  је бесплатан. Деца могу да се пријаве путем маила  на сајту Галерије  `73.