Одлука о будућем занимању, једна је од најважнијих у животу. Уз мале матуранте и њихове родитеље и наставнике и општина је, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, подршка осмацима да донесу праву одлуку за наставак школовања. Професионална оријентација је, како говоре искуства претходних генерација, била од велике помоћи при доношењу одлуке. Управо из тог разлога, општина Чукарица и Национална служба за запошљавање организовали су данас у сали Културног центра "Чукарица" интерактивно предавање са циљем да ученицима осмог разреда чукаричких школа олакша избор и помогне у разрешењу недоумица.

На почетку саветовања присутне ђаке и наставнике поздравила је чланица Већа ГО Чукарица Стана Лукић која је истакла да општина, сваке године, организује припрему за малу матуру и да је прошле године она, због епидемиолошких мера, одржана онлине, али да су деца била спремна и веома заинтересована за припрему.

"Већ традиционално, организујемо и саветовање на тему професионале орјентације и планирања каријере, јер желимо да вам помогнемо да направите прави избор и изаберете жељену школу и занимање", рекла је Стана Лукић пожелевши деци успех и захваливши се Националној служби на подршци.

Предавање је одржала саветник за каријерно информисање Националне службе Јелена Увалин –Матић, која је деци, кроз сликовите примере и интересовања која су им блиска, говорила о могућностима, школским усмерењима и профилима занимања, којима би, у складу са својим опредељењима, могли да се баве.