Удружење грађана Рушањ организовало је у ОШ „Аца Милосављевић“ другу по реду Олимпијаду старих спортова. Овај пројект има за циљ да евоцира старе спортске игре које су заборављене,а успут и окупи родитеље и децу који заједно учествују у разним игама.

Испред општине Чукарица Рушањску олимпијаду старих спортова посетио је председник ГО Чукарица Срђан Коларић, помоћници председника Никола Аритоновић и Јовица Гостојић, члан Већа Мирослав Тодоровић и одборник Мирко Стаматовић.

Председник ГО Чукарица Срђан Коларић поздравио је све присутне и указао на важност очувања традиције и како је ова манифестација вратила сећање многим генерацијама на детињство, а млађе научила старим играма. „Драго ми је што видим оволико родитеља и деце која уживају у овим старим спортовима и надам се да ће овај пројекат „оживети“ заборављене игре“, рекао је Коларић.

На Олимпијади су биле следеће дисциплине: бацање камена са рамена, надвлачење конопца, између две ватре, трка у џаковима, обарање руку и скок у даљ из места.

Уз подршку ГО Чукарица и Спортске организације Чукарица, као и целокупне локалне заједнице, локалних фирми и многих грађана по други пут организована је ова манифестација.