Вртић „Жирић“ Предшколске установе Чукарица налази се у прелепом окружењу Кошутњака. Овај објекат је у саставу Републичког завода за спорт, а већ дуги низ година се користи као вртић и један је од 23 објекта Предшколске установе Чукарица.

У циљу квалитетнијег смештаја и боравка најмлађих, Републички завод за спорт издвојио је средства и спровео значајне радове на обнови објекта површине од 320 метара квадратних. Радови су завршени пре предвиђеног рока, а обухватили су замену спољне столарије, постављање нове кровне конструкције, уређење фасаде, као и унутрашње кречење, тако да је вртић добио сасвим нов изглед, а малишани диван кутак за боравак и игру.

Поводом завршетка радова, вртић „Жирић“ су данас посетили председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, директор Републичког завода за спорт Милан Савић, чланица Општинског већа Стана Лукић, а присутне је поздравила директорка Предшколске установе Чукарица Биљана Гајић. Она се захвалила Републичком заводу за спорт и истакла да су сада услови за боравак најмлађих далеко квалитетнији и да ће и деци и васпитачима омогућити адекватно спровођење програма које „Жирић“ развија.

Овом приликом, Биљана Гајић је уручила захвалницу Предшколске установе директору Републичког завода за спорт Милану Савићу и такође се захвалила на сталној подршци председнику Градске општине Чукарица Срђану Коларићу и чланици Већа Стани Лукић, са којима предшколска установа има одличну сарадњу, за добробит најмлађих суграђана.

Малишани предшколске групе вртића, заједно са својим васпитачима, припремили су и извели музички програм, у којем су сви уживали, а подршку су им дали и гости-васпитачи из других вртића предшколске установе.