Књига „Десет кодова душе“ Светозара Радишића биће представљена у Културном центру „Чукарица“ у понедељак, 4. децембра са почетком у 19 часова.

Да ли сте помислили да је човекова душа десетоструко кодирана: вечним душевним записом, утицајем галактичког склопа у моменту зачећа, генетским кодом, „примарном ћелијом“, именом, склоностима, карактером/темпераментом, својом сенком, мисаоно-емоционалном енергијском мрежом и животним искуством? Ако нисте, ево још једне прилике да мислимо заједно.
Ово је књига о могућем крају пете расе, уколико се у нанотехнолошкој ери, уз помоћ вештачке интелигенције, не искористи убрзани процес освешћивања.

Проф. др Светозар Ђ. Радишић је рођен 20. јуна 1949. године у Лесковцу. Војну академију противваздушне одбране (1972) завршио је у Задру. Командно-штабну академију КоВ ЈНА (1983), последипломске студије (1990) и докторат о теми „Управљање системом за изградњу борбене готовости” завршио је у Центру високих војних школа ОС „Маршал Тито“ (односно у Центру војних школа Војске Југославије) у Београду.Био је више година главни и одговорни уредник општевојног теоријског часописа „Војно дело“. У пензију је отишао (2005) са дужности помоћника за стратегије и доктрине у Кабинету начелника Генералштаба Војске Србије и Црне Горе. Предавао је у Школи националне одбране и на Последипломским студијама (смер – ратна вештина) у ЦВШ Војске Србије и Црне Горе. На листи је експерата за стратегију и доктрину, борбену готовост, „сведимензионалну одбрану“, „психолошки рат“, „неоружане облике агресије“ и „нови светски поредак“.

Објавио је више од 830 новинарских геополитичких анализа, десетину фељтона и више десетина научних, прегледних и стручних написа у часописима, зборницима радова и прилозима књига. Имао је више од 954 јавних наступа на трибинама, форумима, промоцијама, предавањима. У оквиру јавних наступа био је гост у 155 радио и 611 ТВ емисија (инсерти из ТВ наступа су све бројнији на www.youtube.com). У штампи је представљено више од 790 и на интернету више од 1330 прилога о његовој личности, истраживањима и научним ставовима.