Туристичка организација Чукарица је ове године припремила богат културни, забавни и гастрономски програм за све житеље општине и драге госте.

У среду, 22. маја почиње „Чукарички етно сајам“ и трајаће пет дана, од 9.00 до 19.00 часова на платоу код Шољице. Посетиоци сајма ће имати прилике да уживају у аутентичним занатско-уметничким производима из целе Србије попут везених и штриканих рукотворина у облику шешира, кутија за поклоне или шајкаче за жене. Гастрономски ужитак пружиће излагачи ракије, ликера, медењака, штрудли, меда, сертификованих сокића за бебе, биљних чајева и др. На сајму ће учествовати и Удружење „Путоказ“, заједно са ОШ „Милоје Павловић“ и њиховим ученицима који ће продавати своје рукотворине у хуманитарне сврхе.

Петнаест година заредом, уз добро познати слоган “Ћумуром са хумором”, Феријални савез Чукарица, под покровитељством  Туристичке организације Чукарица и ГО Чукарица, а у сарадњи са ЈП “Ада Циганлија”, организоваће  традиционалну “Чукаричку феријалну роштиљијАДУ” у суботу, 25. маја, на пикник теренима Аде од 10.00 до 19.30 часова. Ова јединствена туристичка, породична, спортска и културна манифестација, где се аматери такмиче против професионалаца, деца против родитеља, баке и деке против унучића, показујући своје кулинарско  умеће у припремању роштиља, постала је бренд, не само Чукарице, већ и града Београда и целе Србије. У оквиру „РоштиљијАДЕ“ организује се и такмичарски фестивал фолклора “Чукаричко се коло вије”, са преко 15 КУД - ова из целе Србије и региона, као и Фестивал традиционалних спортских надметања. У феноменалном програму за памћење, шампиони су свакако и добровољни даваоци крви. "РоштиљијАДА" је тога дана центар доброг дружења, где хумора неће изостати, забаве, спортских такмичења и многих активности за најмлађе, за које су задужени аниматори из “Мој супер распуст”. За победнике обезбеђене су вредне награде.

Традиционални Фестивал фолклора одржаће се по девети пут на Чукарици, у недељу, 26. маја 2024. године, на сцени на отвореном у парку на Бановом Брду, са почетком у 12.00 часова. Од 2012. године велики број ансамбала из Београда, Србије, региона и иностранства учествовало је на фестивалу. Поред домаћих ансамбала из Београда који традиционално наступају, ове године учествоваће и ансамбли из Шапца, Ужица, Инђије, Земуна, Бољевца, Лебана и из Републике Српске, као из Приједора, Хан Пијеска и Мокрог. Организатор манифестације КУД "Димитрије Туцовић", уз подршку Градске општине Чукарица, Министарства културе Републике Србије и Туристичке организације Чукарица, показаће на најбољи начин гостољубивост Чукаричана и лепоте Чукарице и Београда.