У уторак, 18. јуна, свечаним отварањем изложбе слика Јарослава Ухела „Индивидуални простор битисања“ словачког сликара и универзитетског професора, почела је манифестација Дани словачке културе, која се осму годину за редом обележава у Галерији `73.

Присутне званице у име домаћина поздравила је директорка Галерије `73 Мирела Пудар која је истакла вишеструки значај ове изложбе и захвалила на подршци Амбасади Словачке у дипломатској културној мисији Галерије `73 која се реализује последњих година.

Изложбу „Индивидуални простор битисања“ Јарослава Ухела, свечано је отворио Михал Павук, амбасадор Словачке републике у Београду. Навео је да ће Амбасада Словачке увек бити отворена за будућу сарадњу којом се јачају и унапређују везе два пријатељска народа.

У музичком делу програма наступила је Маријана Радосављевић, сопран, уз клавирску пратњу Јелене Кузмановић.

Исте вечери, у простору Галерије `73 одржано је књижевно вече Катарине Моснакове Багљашове, награђиване ауторке из Банске Бистрице, чланице Удружења словачких књижевника. О њеном раду говорио је Владимир Валентик, председник Словачког културног клуба из БачкогПетровца.

Дане словачке културе“, који ће у Галерији `73 трајати до краја јуна месеца, подржала је Амбасада Словачке, ГО Чукарица и Словачки културни клуб у Србији.