Заједничким дружењем и представом “Озвездана бајка”, уз логорску ватру и ватромет, завршен је овогодишњи Летњи спортско-образовни камп “Чукарица 2024“, који је Градска општина Чукарица овог лета организовала на Ади Циганлији.

Камп је одржан од 5. до 30. августа, а на петодневном дружењу учествовало је више од 150 чукаричких основаца, узраста од 10 до 12 година.

Поновно окупљање свих полазника са аниматорима „Мог супер распуста“ протекло је уз пуно радости, смеха, загрљаја и понеку сузу, јер се незаборавно дружење за ову годину привело крају.

Радост са малишанима поделио је и председник Градске општине Чукарица Никола Аритоновић, који је присутнима пожелео добродошлицу на завршно вече у Летњем кампу на Ади Циганлији, који је општина организовала пету годину заредом са жељом да основцима улепша део летњег распуста.

“Драга децо, од ваших аниматора сам чуо да сте стекли знања из различитих области, као и то да сте дане у кампу проводили на најузбудљивијим местима, окружени природом. Неко од вас је уживао у веслању, неко у мачевању, неко у купању на језеру, многи су са одушевљењем научили прве речи на грчком језику, такмичили се у квизовима, али и у другим групним спортовима. Имали сте прилику да упознате свет око себе, да усвојите знања о природи и сналажењу у њој, али и да јачате свој истраживачки дух и физичке вештине. Осим стечених нових вештина и знања, верујем да ћете са собом понети и незаборавне успомене из овог кампа. Нова приајтељства која сте склопили на петодневном дружењу на Ади Циганлији су свакако оно највредније што ћете понети са собом”, истакао је председник изражавајући наду да ће основци са нестрпљењем ишчекивати наредни распуст, јер ће се општина потрудити да следећи камп буде још узбудљивији и садржајнији.

На овогодишњем кампу, уз бројне вештине сналажења у природи и спортске дисциплине, деца су имала прилику да уче и грчки, па су показали и како певају на грчком језику.

За сам крај, деци је приређен ватромет, након којег су се окупили и размењивали поздраве и утиске са аниматорима, родитељима, бакама и декама.