Становници Липарске улице у насељу Сремчица нису крили задовољство што ће након четири деценије до њихових кућа коначно стићи асфалт. Поштујући предлог житеља овог дела Сремчице, Градска општина Чукарица им је изашла у сусрет, те су данас почели припремни радови на изградњи ове улице.

Радове су обишли помоћник председника ГО Чукарица Никола Аритоновић и члан Већа Чедомир Совтић.

Општина Чукарица свакодневно ослушкује потребе својих суграђана трудећи се да подржавањем њихових предлога и иницијатива и решавањем проблема омогући квалитетније услове за живот. Захваљујући доброј комуникацији са грађанима, након завршетка изградње Липарске улице, становници овог дела Сремчице више неће бити принуђени да круже, већ ће добити краћи пут којим су повезане Горичка улица и Железнички пут“, рекао је Никола Аритоновић.

Члан Општинског већа Чедомир Совтић истакао је да је Градска општина Чукарица и ове године издвојила средства из капиталног буџета за уређење некатегорисаних путева.

Почетком ове недеље кренули су радови на замени похабаног слоја асфалта у Мајданпечкој улици на Бановом брду. Настављамо истим интезитетом, како у централном делу, тако и у рубним деловима Чукарице. Уместо неусловног земљаног пута, биће изграђено око 200 метара Липарске улице, што ће грађанима омогућити адекватан прилаз до својих кућа“, поручио је Чедомир Совтић додајући да вредност радова на изградњи ове улице износи око 3,3 милиона динара.

По завршетку радова у Липарској улици, путари ће се преселити у одвојак Лукићеве улице који ће након дугог низа година бити комплетно саниран у дужини од око 300 метара.