Протеклог викенда одржан је шести по реду фестивал фолклора у организацији КУДДимитрије Туцовић“, уз подршку Туристичке организације Чукарице и Министарства културе и информисања. На сцени је заиграло преко седамсто учесника од Шапца, Приједора, Дебељаче, Ковачевца, Лебана и скоро свих општина Београда.

Присутне је поздравила директорка Туристичке организације Чукарица Драгана Зец, која је изразила задовољство што овај фестивал постаје традиционалан.

Драго нам је да је идеја наших пријатеља из КУД „Димитрије Туцовић“ да сваке године на Чукарици окупи своје пријатеље из других друштава и да заједно нашим Чукаричанима и гостима у овом прелепом простору прикажу своје стваралаштво, остала лепа традиција коју сви с пролећем ишчекујемо. Захваљујем се Дејану Бунчићу и КУД „Туцовић“ на организацији, а нама предстоји да уживамо у сплетовима фолклорних игара и умећу ансамбала свих генерација друштава“, поручила је Драгана Зец.

Групе су приказале своје културно наслеђе традиционалном игром и песмом, живахном музиком у аутентичним и оригиналним ношњама.