Двадесет шест словачких академских сликара који долазе из Братиславе биће гости Манифестације „Дани словачке културе“ која се већ шесту годину за редом организује у београдској Галерији `73, у термину од 2-14. јуна 2022. г.

У четвртак, 2. јуна, са почетком у 19:00 часова, биће свечано отворена изложба „УМЕТНИЧКА БЕСЕДА СЛОВАЧКА/СТО ГОДИНА 1921-2021“, коју чине радови словачких академских сликара израђених у различитим сликарским техникама.

Овом изложбом обележиће се сто година од оснивања Удружења ликовних уметника Словачке.

Изложба се реализује у сарадњи са Амбасадом Републике Словачке у Србији, Словачким културним клубом и Удружењем Уметничка беседа словачка, коју ће београдска публика моћи да погледа до 14. јуна.

Поред изложбе биће уприличени музичко песнички сусрети уметника који долазе из Банске Бистрице: Мирослава Капусте и Душана Јарине, као и наступ словачке кантауторке Андy Лоу.

Београдска публика ће од 7. јуна у 19 часова моћи да погледа и ексклузивне радове од стакла Јана Зоричака, чувеног словачког уметника, који се представља гостујућом изложбом „НОУБЛИОНПАТОУ/НЕ ЗАБОРАВИМО/НЕЗАБУДНИМЕ“

Манифестација „ДАНИ СЛОВАЧКЕ КУЛТУРЕ“ је подржана од стране Градског Секретаријата за културу, ГО Чукарица, Амбасадe Републике Словачке и трајаће до 14. јуна.