Опера за децу „Ивица и Марица“, Удружења „Високо Ц“ из Новог Сада, 1, 2. и 3. новембра је по први пут изведена на сцени Културног центра „Чукарица“.

Малишани из Предшколске установе „Чукарица“, приватних вртића, основних школа „Филип Кљајић Фића“ и „Бановић Страхиња“ са великим интересовањем су пратили дешавања на великој сцени ове установе, уживајући све време у игри и песми оперских певача. Укупном утиску допринела је и сјајна сценографија, као и пијанисткиња која је све време, свирајући на клавиру пратила дешавања на сцени.

Опера за децу је музичко, сценско, вокално и инструментално дело у коме се драмска радња изводи кроз певање, свирање, плес и глуму. Њен основни циљ је да едукује малишане, јер свака опера има неку поуку и поруку, шири свест о овој веома комплексној уметности и развија осећај за лепо. Ова врста уметнопсти доприноси емоционалном, интелектуалном, естетском, интеркултуралном васпитању деце.

Сарадња Културног центра „Чукарица“ и Удружења „Високо Ц“ из Новог Сада има за циљ да деци предшколског и школског узраста понуди квалитетне културне садржаје како би их на време усмерили ка правим вредностима.