Чукаричани су данас имали прилику да провере ниво шећера у крви и крвни притисак, током акције коју су поводом, 14. новембра - Светског дана борбе против дијабетеса, у простору МЗ „Жарково,“ организовали Градска општина Чукарица и Дом здравља „Др Симо Милошевић.“

Акцији је данас у име Градске општине Чукарица присуствовала и чланица Већа Стана Лукић, која је истакла важност превентивних прегледа, како би се болест препознала на време и адекватном терапијом спречиле компликације.

„Драго нам је да је данашњу акцију посетио велики број наших суграђана, посебно млађих, који су чинили чак 40 одсто од укупног броја који су се одазвали. Они су, поред провере статуса шећера и крвног притиска, имали прилику да добију и савете о здравим стиловима живота“, рекла је Стана Лукић.

Дијабетес је једна од најчешћих хроничних болести и имајући у виду да се симптоми често слабо уочавају, битно је на време препознати симптоме, који често и нису лако уочљиви, па многи нису ни свесни да живе са дијабетесом.

Акцији су присуствовале и координаторка Градске општине Чукарица за родну равнопправност Нада Јелић, координаторка за националне мањине Метија Кадријевић, као  Светлана Гавриловић и сестре Патронажне службе Дома здравља Чукарица.