Изложба ,,Историја аматерског позоришта Сусрет’’, отворена је синоћ у Галерији “Старт 06” Културног центра ,,Чукарица’’, у оквиру манифестације Дани европске баштине.

 

Аутор ове изложбе је Горан Јанковић, један од чланова поменуток позоришта. Он је кроз позоришне плакате, фотографије, програме, улазнице…покушао да нашим суграђанима приближи рад овог позоришта које је постојало од 1967. до 2000. на Чукарици.

Овај догађај окупио је три генерације које су биле део ове приче. Дошли су најстарији, они који су учествовали у његовом оснивању 1967. али и они млађи, који су на великој сцени КЦ ,,Чукарица’’ одиграли последњу представу ,,Маратонци трче почасни круг 2000-те’’. Ту су били и грађани који су хтели да чују нешто више о овом позоришту.

Присутне је поздравио и вршилац дужности директора КЦ „Чукарица“, глумац Миодраг Ракочевић, који је изјавио да је Културни центар спреман да подржи сваку добру иницијативу која је усмерена ка поновном покретању омладинског позоришта на Чукарици.

 

У пријатној атмосфери, окружени плакатима и фотографијама са различитих наступа, присутни су евоцирали успомене на рад овог позоришта које је наступало на бројним југословенским, али и европским сценама.