Преко Моста на Ади обављена je прва пробна вожња трамвајским шинама да би се тестирао саобраћај преко те важне трамвајске деонице којом ће се Раковица и Чукарица повезати са Новим Београдом.

Овом важном догађају за саобраћај у Београду присуствовали су заменик градоначелника Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, главни урбаниста Марко Стојчић, чланови Градског већа, градски секретари, као и председници општина Чукарица Срђан Коларић и Раковица Владан Коцић.

Весић је истакао да је Београд чекао 35 година да суграђани имају још једну трамвајску везу за два различита краја у граду и додао да су од сада и Чукарица и Раковица, посредно и Савски венац, директно повезани са Новим Београдом и грађани који путују са ових општина моћи ће веома брзо да дођу у други део града.

“Овај посао трајао је скоро годину и по дана и уложено је скоро две милијарде динара. Постављено је 2,7 километара нових трамвајских шина, а урађене су и нове шине према Улици Ђорђа Станојевића на Новом Београду, као и на силазу према Радничкој улици. Такође, урађене су и две потпуно нове станице дужине 75 метара, као и једна нова исправљачка станица и четири потпорна зида”, рекао је заменик градоначелника и прецизирао да је један потпорни зид према Топчидерском брду, а да су три према Бановом брду.

Овом трасом ће за почетак саобраћати две трамвајске линије, 11 и 13, да би се касније додало још линија.